Топола – Кандидат за одборника у Скупштини општини Топола на предстојећим изборима на листи Ивица Дачић „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ подносиоца Коалиција „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС)“, Угљеша Илић (32) из Тополе професионални је спортиста – одбојкаш.

„У својој богатој одбојкашкој карији наступао сам за многе клубове у земљи и иностранству као што су Црвена Звезда, Раднички, Млади Радник, Ниш, Воллеy Нафелс (Швајцарска), Униреа Деј (Румунија), Спартак (Словачка), Ал Анwар (Либан). Својевремено сам био члан Кадетске репрезентације Србије и Црне Горе са којом сам наступао на Европском првенству у Летонији, као и на Балканијади у Молдивији где је освојена бронзана медаља. Након прошлогодишње неправде коју сам доживео у суперлигашком клубу Раднички из Крагујевца  у финалу купа Србије, уморио сам се мало од свега тога и размишљао шта ћу и како даље. У том тренутку стигла је понуда од мог матичног клуба ОК “Карађорђе” из Тополе. Велика је храброст у најбољим спортским годинама одустати од суперлиге или иностране каријере и вратити се кући и то у 3. ранг такмичења. Међутим, очигледно да мени те храбрости у том тренутку није мањкало и ни најмање се не кајем због своје одлуке. У клубу сам наишао на разумевање и поштовање, могу слободно да кажем, јако амбициозних и способних руководилаца који су препознали мој квалитет и решили да ме ангажују као ударну иглу клуба који ће у наредним годинама тежити ка остварењу свог сна и историјског успеха клуба а то је пласман у Суперлигу Србије. За сада нам сјајно иде јер смо за две сезоне прескочили два ранга такмичења и у наредној сезони ћемо се борити за што бољи пласман у Првој лиги Србије“, каже за ТопПрес Угљеша Илић, одбојкаш из Тополе.

Овај млади момак годинама је због спортске каријере био одсутан из Тополе. Када се вратио, није имао дилему да у свом родном месту остане и настави активно да се бави спортом, ипак како каже, бројни су проблеми које треба решити у општини Топола како би млади  опстали у овом месту.

Угљеша Илић, кандидат за одборника на локалним изборима у Тополи, фото: приватна архива

„Посматрајући само број људи уписаних у бирачки списак за предстојеће изборе у односу на претходне, број људи у Тополи опао је за око 600 пунолетних грађана. А да не причамо тек о томе да велики број људи има пријављено место пребивалишта у Тополи и уписано је у бирачки списак а услед лоше ситуације у нашој општини ти људи уопште ни не живе у Тополи већ су приморани да живе, раде и боре се за своју егзистенцију у другим градовима Србије или инострантству. Највећим кривцем за такву тренутну ситуацију у нашој општини сматрам актуелну политичку власт која очигледно не ради свој посао како треба. С тим у вези сматрам да је крајње време да се власт у Тополи промени уколико желимо да кренемо узводном путањом уместо да идемо овим путем којим нас актуелна власт води а то је све дубље и дубље у пропаст“, мишљења је Илић.

Напредак и просперитет  препознао је у предизборном програму и идејама коалиције Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије.

„Кампања ‘Вратимо младост Тополи’, као што и сама реч каже осмишљена је тако да побољшамо услове живота младих и да их задржимо у нашој општини.  Залагање за одржавање и спречавање постепеног гашења државних институција у Тополи, бољи услови и субвенције за пољопривреднике са територије општине Топола, развој и унапређење општинског спорта, подстицај за ученике и студенте у виду стипендија за најбоље, програм запошљавања ученика након школовања, организација превоза ученика и сеоског становништа, средња школа са домом ученика, подстицај у виду новчане бесповратне помоћи за труднице и новорођанчад, одржавање школа и спортских терена у свим селима територији општине Топола, организован превоз старијег сеоског становништва до клиничких центара у Аранђеловцу и Крагујевцу су само неки од циљева за чије остварење ћемо се здушно борити уколико нам наши суграђани укажу поверење на предстојећим изборима који ће се одржати недељу 21. јуна“, истиче тридесетдвогодишњи одбојкаш из Тополе, кандидат за одборника на локалним изборима у Тополи.

Иначе, листа кандидата Ивица Дачић „Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“ за локалне изборе у Тополи састављена је углавном од младих успешних кандидата, просек година 33.

„Сам просек година довољно говори у прилог томе да је наша листа спој младости и искуства што лично сматрам великом предношћу у односу на остале изборне листе.  Порука нашим суграђанима у складу са циљевима за које се залажемо је ‘Ако желиш да будеш део победничког тима, придружи се и ти, на локалним изборима заокружи број 3, за боље дане и светлију будућност наше општине, вратимо младост у Тополу’, поручио је Угљеша Илић из Тополе.

ТопПрес