foto pixabay.com, foto pixabay.com,

Нема основа за измене Закона о пензијском и инвалидском осигурању, речено је Тањугу у Министарству рада, а поводом писања медија да би средином године, изменама овог закона могли бити укинути „пенали“ за одлазак у пензију пре напуњених 65. година живота.

– Тренутно важи постојећи закон и нема основа за измене, а ако буде, јавност ће бити благовремено обавештена – поручују из Министартва за рад, борачка и социјална питања.

Председник Савеза самосталних синдиката Србије (С С С С) Љубисав Орбовић изјавио је недавно да би „казне“ за одлазак у пензију пре 65. рођендана могле би бити укинуте средином године, када се, како је рекао, очекују измене Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

– Најављено је да ће се изменом постојећег закона о ПИО, на коме радна група ради већ дуже време, престати с трајним кажњавањем пензионера – рекао је Орбовић за Политику.

Предлог С С С С-а је, како је Орбовић образложио, да трајно умањења пензија од 0,34 одсто месечно не важи после 65. године и да након тога пензионери наставе да примају пуну старосну пензију.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг