Избори у Србији 2022. у складу са законом

Избори у Србији 2022. у складу са законом

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће избори бити одржани на време, то јест следеће године, у складу са законом.

Вучић је изјавио за ТВ Прва да је чуо да његови политички противници говоре „како је Вучић поделио новац грађанима па ће да закаже изборе за новембар или децембар“, као и да је опозицији наводно нешто нешто обећао немачки CDU.

Вучић је истакао да држава стално дели новац грађанима, као и да опозицији није нико и ништа обећао и да се ништа неће десити пошто је Србија слобода и независна земља, која има слободарског председника и владу.

„То су нама најважније вредности и неће нама нико споља када ћемо да имамо изборе,“ поручио је.

„Тако да ћемо следеће године имати изборе. Имаћемо много тога да покажемо људима и ако људи не виде шта смо све урадили и колико се Србија променила нека гласају за повратак у прошлост и на старо и двехиљадите које су земљу разориле и уништиле“, поручио је Вучић.

Упитан да ли ће избори бити раздвојени и како види захтеве опозиције да његово име не буде на изборним листама, Вучић је рекао да смо само једном имали раздвојене изборе 2004. године и запитао што их нисмо имали после ако је тада, како тврде, била на делу велика демократија.

Вучић каже да опозиција тражи раздвојене изборе како би малтретирали грађане и узимали новац из њиховог џепа, с обзиром да избори коштају више милиона евра, а да тај новац може да се употреби за изградњу путева, болница и слично.

„Зашто је када је Тадић био носилац свих листа то било демократски и није било нереда“, запитао је Вучић.

Нагласио је да све то показује лицемерје и нервозу опозиције која је уложила готово милијарду евра у кампању против њега, куповину медија и новинара, као и у штампање око 114 милиона страница током претходних осам година, како би нападали њега и његову породицу.

Он је додао да је опозиција уверена да ће победити у Београду.

„У Београду ће изгубити убедљивије него пре, јер још живе у затвореном кругу твитер присталица и не схватају да људи мењају мишљење пошто виде шта је све урађено“, поручио је Вучић.

Он додаје да ће се преговарати са две групе у оквиру опозиције, једна која је већа и значајнија и која не жели посредовање ЕУ, али и са оном мањом која је агресивнија и има више пара која тражи посредовање представника ЕУ и која прети нередима.

Председник поручује да ће у земљи бити очувани мир и стабилност и пита какав је то разговор ако вам неко прети да ће, ако не испуните његове захтеве, изаћи на улицу и правити нереде.

„Хвале се да ће правити нереде, чиме би опет послали одвратну слику Србије коју су слали у јуну, јулу, као и када су били испред Председништва и Скупштине где су нападали посланике и каменовали полицајце и уништавали град“, каже Вучић и пита их да ли ће то опет да раде и да ли стварно мисле да се неко плаши Ђиласа, Јеремића и Алексића.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI