Једини картинг возач из Тополе и ову сезону започео са успешним резултатима

Једини картинг возач из Тополе и ову сезону започео са успешним резултатима

Топола – Марко Лекић (34) из Тополе, једини је картинг возач из овог дела Србије. У својој дугогодишњој каријери забележио је неколико значајних резултата а већ четири године носилац је вицешампионске титуле а прошлу сезону завршио је као носилац шампионске титуле. И овог пролећа успешно је отпочео такмичење, а до краја сезоне чека га још осам трка.

“ Прва трка је одржана 25. априла у Јагодини и као једини учесник из Тополе на тој трци освојио сам  четврто место у првој трци због квара на картингу, а у другој трци сам освојио прво место, конкуренција је била јака али сам успео да се изборим за добре резултате. Друга трка је одржана 16. маја у Кули, на првој вожњи сам однео победу а у другој трци сам изгуран од стране не савесног такмичара и остао сам без победе, иако сам био на првој позицији и победа ми је била близу“, каже за ТопПрес Марко Лекић, картинг возач из Тополе.

Трке у картингу одржавају се широм Србије а такмичење је на државном нивоу. Марко истиче да без несебичне помоћи и подршке пријатеља не би успео у овом спорту.

ТопПрес

Једини картинг возач из Тополе бележи сјајне резултате, фото: приватна архива

KOMENTARI