Топола –  Слога кућу гради, али богами и одржава једну стамбену зграду у Тополи. То су својим примером и доказали станари који живе у стамбеној згради  у улици Принца Томислава број 11. Наиме, они целе године прикупљају новчана средства за одржавање зграде и радове који ће се на њој  изводити а у ове празничне дане посебна пажња је усмерена ка најмлађима па се за њих припремају поклони.

Фото: ТопПрес

„Ово је наш обичај који практикујемо за новогодишње и божићне празнике и већ је традиција. У нашој згради имамо 21 станара а малишана седам. Ми имамо нашег књиговођу, средства која прикупљамо од станара сваког месеца троше се за радове на згради овакве куповине и слично. Одрадили смо кров на згради који је био у јако лошем стању обзиром да је стара 40 година, потом канализацију, то нам је било ургентно, велику подршку смо имали и од локалне самоуправе која нам је изашла у сусрет и помогла али ту није крај јер планова има још“ казао је за ТопПрес Ђорђе Тешановић, управник стамбене јединице принца Томислава 11 у Тополи.

Мирко и Ђорђе, фото: ТопПрес

Један од станара који је у овој згради од њене изградње па све до данас је Мирко Гајић. Према речима овог пензионера циљ свих станара је да се при самом уласку у зграду осети породична атмосфера.

„Од почетка сам овде, структура станара се већ једном променила ту су сада млађи људи. Добро функционишемо, доста тога смо одрадили али увек има планова за боље сутра а највише за боље услове и одрастање дечице која су ту са нама,“ прича Мирко.

Како је планова пуно и у следећој години ова зграда са својим станарима биће за понос свима.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес