Прогностичар из Републичког хидрометеролошког завода Бранко Бијелић изјавио је данас да би и јесен требало да буде топлија и сувља, као и да ће бити Михољског лета, јер се очекује да од 5. до 18. октобра буде топлије од просека, са температуром од 23 до 27 степени.

Он је за РТС рекао да би средње јесење температуре требало да да буду од 9 до 14 степени Целзијуса.

До 25. септембра очекују се температуре као и сада, од 26 до 30 степени. У петак на суботу се очекује наоблачење са кишом, пљусковима и грмаљавином, умереним северозападним ветром и падом температуре за 7 до 9 степени.

Такво време се, каже Бијелић, наставља све до уторка, с тим да ће бити све стабилније.

Бијелић наводи да би од 26. до 29. септембра требало да буде више кише са количином падавина од 10 до 20 милиметара, локално и до 40 милиметара.

На крају наредне недеље, 4. октобра се очекује топлије са дневним температурама од 21 до 26 степени.

Према његовим речима, до краја октобра се не очекује појава приземних мразева, осим у котлинама и речним долинама и висоравни у западној Србији.

Бијелић је навео да је претходно лето у северним, централним и западним деловима Србије било топлије од просека, док је у остатку земље било просечно топло време.

Средња летња количина падавина је била изнад просека у односу на вишегодишњи просек падавина.

Највиша температура током лета била је осмотрена 31. августа у Ћуприји од 36, 9 степени, док је најнижа температура измерена током јула у Куршумлији када је била 4,1 степен.

ТопПрес/ Извор: ФоНет