Топола- Председник Скупштине општине Топола и народни посланик Драган Јовановић, изјавио је за ТопПрес да је 2017. година била успешна и доста пројеката је реализовано, али и у 2018. се наставља са новим идејама корак по корак.
Познати као општина која највише улаже у инфраструктуру како на сеоском тако и на градском подручју, само у претходној години асфалтом је прекривено 15 км локалног пута и 28. км државног. Изградња путева се наставља и у 2018. години.
„Највећа инвенстиција је пут Топола- Рудник и у овој години ће бити завршен, а одмах после завршетка прелази се на пут Топола- Крагујевац, већ се решавају имовинско правни односи“ нагласио је председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.
Пред сам крај године обављена је како за Тополу тако и за грађане веома важна приватизација, „Ливница“ је добила новог власника.
„Ливница је напокон добила новог власника, већ се запошљавају радници а нас у 2018. очекује још једна значајна приватизација „ Шиваре“ јер су ове две фабрике некада упошљавале највећи број радника и морају се вратити у живот“ изјавио је Јовановић.
Највећа привредна инвенстиција како у Тополи тако и у Шумадији је „ ПИК Опленац“ са чијом реализацијом Тополи се доноси више од 60 милиона евра.
„ Пик Опленац је највећа винарија на Балкану, капацитет је око седам милиона боца, у току је изградња хотела али и апартманског насеља што ће значајно утицати на туристичку понуду Тополе“ објаснио је Јовановић.
На простору бивше агрокооперативе гради се инвенстиција вредна милион евра а реч је о савременој сушари.
Модеран и савремен објекат „НИС“ бензинска станица свечано је отворена пред сам крај године, а целокупан простор око бензинске станице и садашњег Дома здравља добиће нов изглед изградњом кружног тока који ће представљати почетак радова на деоници пута Топола- Крагујевац.
Јовановић се захвалио грађанима на разумевању и сарадњи и истакао да ће и у 2018. врата његове канцеларије бити отворена за све.
„ Свим грађанима желим срећу и успех, добро здравље и да наставимо заједнички да градимо бољу и лепшу Тополу, као и до сада тако и у овој години увек ће имати у мени пријатеља и саговорника, трудићу се да оправдам очекивања и да сви живимо боље, “поручио је Јовановић.

ТопПрес