Крагујевац – Јана Павловић из села Горње Јарушице код Крагујевца, за шест година такмичења пет пута се попела на светски трон, пет пута на европски и осам пута на балкански престо и то са златом у рукама. За њене подвиге чуо је цео свет, а она и даље неуморно тренира. Међутим ово је тек почетак једне блиставе и невероватне каријере.

– Тренинзи су јако исцрпни, али ме тренери мотивишу да наставим и да не одустанем. Заволела сам карате, јер ми се свидело како они раде те технике у овој вештини и то ме је привукло. Иако идем у школу, успевам да издржим овај темпо и не желим да одустанем – казала је Јана за агенцију РИНА.

Фото: РИНА

Она иако млада, са поносом носи црни појас око струка освојен са седам година, а из своје основне школе где похађа трећи разред доноси искључиво петице.

– До сада сам освојила једанаест пехара и преко 240 медаља у разним такмичењима. Прву и најдражу златну медаљу сам освојила у Крушевцу где је уједно било и моје прво такмичење, такође драга ми је и медаља са Светског првенства у Македонији, каже мала шампионка.

Међутим, за храбру Јану сада предстоји један велики изазов, а то је Светско првенство у Јапану, за шта се ова млада Крагујевчанка увелико спрема.

– Иза ње је велико одрицање, опробала се у разним спортовима, али је карате њена љубав на први поглед и ту је дала најбоље резултате. Оно што је најзанимљивије је што нико није хтео да је прими пре шест године на упис у карате, сматрајући да тек са шест година могу да разумеју правила, КК Крагујевац је препознао њене квалитете и уписао је са четири ипо године, што се касније показало као исправно – причају Јанини родитељи.

Фото: РИНА

А клуб који је ову шампионку оберучке прихватио је Карате Клуб Крагујевац, који је до сада изнедрио многе такмичаре који су постали озбољни борци на светском нивоу.

– Клуб постоји од 1995. године, где је прошло безброј ученика и полазника. За сво ово време клуб настоји да сво стечено знање усмери на на младеж, да их усмеримо на спорт и да се та деца развијају у правом смеру. Спорт је једини начин живота који млади би требало да практикују, нарочито карате јер је то вештина која вас спрема за живот – истичу Јанини тренери Павелина и Душан.

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА