Топола – Концерт фолк певача Аце Лукаса који је предвиђен за сутра одложен је за недељу због најављеног лошег времена.

Концерт почиње у 20:00 сати испред хотела на Опленцу.

Несумњиво је да ће Лукасов наступ допринети да и овогодишња манифестација буде успешна, а публика на Опленцу ће моћи да ужива уз свима познате хитове попут „Волиш ли ме“, „Бајпас“, „Истина је да те лажем“, „Песма од бола“, „Беле руже“, „Омакло ми се“…

Лукас позива све љубитеље Опленачке бербе да му се придруже на том јединственом карневалу грожђа, воћа и вина.

Опленачка берба у част вина

Манифестација 54. Опленачка берба и Сабор народног стваралаштва Србије почиње сутра и завршава се у недељу.

Свечано отварање манифестације је у петак и 14:00 сати, када ће се присутнима обратити председник општине Топола Драган Живановић и народни посланик и председник Скупштине општине Драган Јовановић, почасни гост ове године је Министарка у Влади Републике Србије Зорана Михаиловић која ће отворити овогодишњу бербу.

Првог дана манифестације биће одржан дечији маскенбал, музичка игра уз песму „На ливади под јасеном“, представа за децу, концерт културно уметничких друштава, певачких група и инструменталиста, изложбе, као и Сајам вина. У 20:00 часова одржаће се концерт Пинкових звезда у башти хотела „Опленац“.

Другог дана Опленачке бербе биће додељена награда за шампионе у категоријама са 13–тог Међународног оцењивања вина и ракија – Вински трг.

Предвиђено је отварање Изложбе грожђа, воћа и осталих пољопривредних производа, наступи културно уметничких друштава, певачких група и инструменталиста. Сабор  народног стваралаштва отвориће Министар Бранислав Недимовић. Концерт ће обелижити и суботу у 20:00 часова гост је Џенан Лончаревић.

Последњег дана манифестације биће одржана пета национална изложба паса свих раса у организацији Кинолошког друштва „Карађорђе” Топола, затим „Опленац лутка фест“, концерту културно уметничких друштава и народне музике.

Свечано ће бити додељене награде за најлепшу песму о вину и љубави, најлепша дворишта Манифестације „Отворена дворишта Шумадије“ 2017, најаутентичнији сувенир, очување старих заната, сталност, најкомплетније представљање, најбољих радова ученика основних школа-Вински трг. У недељу последњег дана ове манифестације у 17:00 часова гостује Народни оркестар РТС-а, предвођен солистом на хармоници Владом Пановићем.

ТопПрес/Марија Лазаревић