У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно са кишом, а у вишим пределима са снегом, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.
Током јутра у низијама, по котлинама и речним долинама магла или ниска облачност. У већем делу Војводине суво време. Најнижа температура од нула до пет, а највиша од четири до седам. Ветар слаб до умерен, северних праваца. У Београду ујутру магла или ниска облачност, а током дана облачно, повремено са слабом краткотрајном кишом. Температура без већег колебања од четири до шест. Ветар слаб, северних праваца.

РХМЗ најавио кошу и снег

– У току јутра у Војводини и на ширем подручју Београда, понегде са маглом која ће смањивати видлјивост на 200 до 500 м, а локално и мање. Наоблачење са кишом, на планинама са снегом које је захватило југозападне крајеве прошириће се током дана и на остале пределе. У планинским пределима током данашњег дана очекује се стварање/повећање висине снежног покривача за 5 до 10 цм. У нижим пределима на југу и југоистоку Србије киша ће краткотрајно прећи у суснежицу и снег касније после подне и увече. Почетком наредне седмице углавном суво, а у кошавском подручју очекује се појачање југоисточног ветра – најавио је РХМЗ.

Најхладније овог јутра било је на Копаонику где је жива у термометру била 5 степена испод нуле. У минусу су још били Црни Врх и Зајечар (-2).

Упаљен метео аларм
У Србији је данас на снази жуто упозорење због снега/леда и магле, а то значи да време може бити потенцијално опасно.

– Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике – наводе из РХМЗ.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс