Кисић Тепавчевић: Да бисмо попустили мере, морају да попусте и бројеви

Кисић Тепавчевић: Да бисмо попустили мере, морају да попусте и бројеви

У Србији преовлађује нов сој коронавируса, који се брже шири, упозорила је данас чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић и додала да је потребно да опадне број заражених да би могле да се ублаже мере.

„Заравњење криве на 4.000 или 5.000 дневно није велики успех, али јесте боље од раста“, рекла је Кисић Тепавчевић за ТВ Б92.

Она је приметила да се, упркос ширењу вируса у Србији, људи понашају ризично.

„Јасно је да не видимо крај овоме, али на нама је да спречимо ширење вируса“, поручила је она.

Кисић Тепавчевић нагласила је да је јако тешко наћи баланс када се бирају мере.

„Да би дошло до попуштања мера, морају да попусте и бројеви. Нису то бројеви, то су стварни људи који у овом моменту леже у болницама и који се боре за дах, а међу њима су и стварни људи који сваки дан изгубе битку с болешћу“, рекла је она.

Кисић Тепавчевић је истакла да су друге земље Европе при увођењу мера разматрале рад угоститељских објеката.

„Чињеница је да морамо да радимо, да привређујемо, да мора да постоји новац да би се купиле вакцине и лекови. Шта год да ставите на другу страну здравље мора да претегне“, поручила је она.

Указујући на значај вакцинације, Кисић Тепавчевић је рекла да то није само „једноставна ствар избора“ већ и свести о томе да вакцином штитимо и себе, али и друге.

„Не може вакцина да учини чудо, ако се велики број људи не понаша дисциплиновано. Потребне су две дозе у тој првој вакцинацији и после друге је потребно је време да се створи потребна количина антитела“, нагласила је она.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI