Кисић: Вакцинација нема алтернативу, нема сукоба у Кризном штабу

Кисић: Вакцинација нема алтернативу, нема сукоба у Кризном штабу

Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да унутар Кризног штаба не постоје сукоби и да су сви једногласни у чињеници да вакцинација нема алтернативу, те напоменула да је више од 90 одсто особа које се налазе у болницама и јединицама интензивне неге невакцинисано.

„То су људи који су из неког разлога, без обзира што је држава обезбедила вакцине, одлучили да се не вакцинишу и међу њима нажалост многи у овом моменту се боре за живот“, рекла је Кисић Тепавчевић одговарајући на питања новинара у Београду.

Са друге стране, додала је да је када су питању установе социјалне заштите, пре свега геронтолошки центри, више од 90 одсто свих особа вакцинисано.

Кисић Тепавчевић је прецизирала да је на данашњи дан 277 особа у тим установама позитивно на корона вирус.

Већина њих има благу клиничку слику или чак нема никакве симптоме, рекла је Кисић Тепавчевић, која је и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

„Откривено је да су позитивни зато што ми сваке недеље снабдевамо све геронтолошке центре антигенским тестовима и приликом различитих посета и активности, повратка у дом, врши се провера њиховог статуса када је у питању корона вирус“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Навела је да већина особа која је тренутно позитивна на Ковид-19, а налазе се у геронтолошким центрима није имала клиничку слику која је захтевала хоспитализацију што, додала је, недвосмислено говори да је управо на тим најосетљивијим местима вакцинација нашим најстаријим суграђанима спасила живот.

Кисић Тепавчевић је истакла да је једина порука „вакцинација, вакцинација и вакцинација“ и нагласила да ниједна друга мера нема никакву алтернативу.

Подвукла је да унутар Кризног штаба не постоје било какви сукоби.

„Састав Кризног штаба је такав да су ту људи који сагледавају различите аспекте утицаја болести. Ту је увек размена мишљења са различитих аспеката сагледавања утицаја болести на друштво, али сви су једногласни у чињеници да вакцинација нема алтернативу“, рекла је Кисић Тепавчевић и још једном апеловала на све да се вакцинишу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI