Топола – Драган Јовановић из села Загорица код Тополе за себе каже да је сељак и то са поносом. Он је у петак 12. јануара прославио свој 53 рођендан у кругу породице, пријатеља, рођака а његови најближи су му поклони несвакидашњу торту у облику прасета.

„Драган је пољопривредник, да кажемо сточар јер се углавном бави узгојем домаћих животиња. Доминирају свиње које он и прерађује тако да код њега на имању можете уживати у мирисима и укусима домаће хране, ту се не зна шта је од чега укусније, јер тај човек све ради с љубављу, он ужива у томе и успех је загарантован“, каже Драганов пријатељ.

Торта у облику прасета била је право изненађење за његов рођендан али је с обзиром на посао који ради  сасвим оправдана. Међутим, натпис уз торту „потрефило се“ има посебно тумачење.

„Драган има узречицу ‘потрефило се’ и то можете видети код њега на фејсбук профилу сваки пут када постави неку објаву у којој промовише своје сухомеснате производе. Та његова узречица је толико честа да смо и ми његови пријатељи и пратиоци на друштвеним мрежама почели да је изговарамо и да га помињемо када нам прасеће печење успе као и њему“, причају Драганови пријатељи.

Драган је иначе веома често присутан у медијима и у свом крају важи за једног угледног домаћина. Колико га људи воле и поштују доказ је неколико десетина гостију на прослави рођендана и више стотина честитки.

Ову прелепу торту припремила је Јасна Стојадиновић из Клоке.

ТопПрес