smart

Казне за неношење маски ускоро ће писати и комунални милицајци и то на лицу места. Глоба за овај прекршај ће бити 5.000 динара.

Казне за шверц у аутобусу су скоро удвостручене. Али ово нису једине казне и забране са којима се суграђани могу скоро свакодневно срести.

Измене Закона по којој ће комунални милицајци моћи да изричу мандатне казне за неношење маски у затвореном простору су већ одрађене, а на усвајање Влади и Скупштини ће бити предат 10. новембра и нема сумње да ће бити изгласан.

Дакле, према будућем закону, онај кога полицајац затекне без маске у затвореном простору и напише му казну имаће могућност да одмах или у року од осам дана плати упола мање (2.500 динара) дана или поднесе захтев за судско одлучивање у том року.

Законом су већ предвиђене више казне за правна и одговорна лица која не обезбеде услове у свом објекту, попут размака између столова у угоститељским објектима, или непостојања корона редара и оне се такође не мењају.

На једној од последњих седница Скупштине града уведена је практично нова, одвојена казна, за све оне који непрописно паркирају своја возила у жутој траци.

Они ће убудуће морати да плате 10.000 динара.

Сви они који не плате паркирање у зонираним деловима града, односно им истекне време, мораће као и до сада да плате казну или дневну паркинг карту од 1.870 динара. Уколико је плате у року од осам дана имају 50% попуста – 935 динара.

Сви пешаци који пређу улицу ван пешачког прелаза или то ураде на црвено светло морају да плате 5.000 динара.

Ако то ураде у присуству малолетног детета казна је од 15.000 до 30.000 динара!
Коришћење мобилног телефона на пешачком прелазу може да вас кошта 3.000 динара, а ако је са вама дете, казна износи од 6.000 до 12.000 динара.

За слушалице у оба уха на пешачком прелазу плаћа се 3.000 динара.
По тропским врућинама скоро да не можемо замислити уобичајени дан без клима уређаја. Међутим, ако вам клима капље на улицу прети вам казна од 5.000 динара. А исто толико може да вас кошта и ако је бучна па ремети кућни ред.
За непоштовање кућног реда такође вам прети казна од 5.000 динара. Ту спадају ремећење кућног реда, односно бука, пушење на степеништу и у ходнику, трешење стољњака кроз прозор…
За пушење у јавном превозу, као и у било којем затвореном простору, односно јавном простору у којем је пушење забрањено, мораћете да платите казну од 5.000 динара.
Сва лица у аутомобилу која немају везан сигурносни појас могу да буду кажњена са 5.000 динара. Иста висина казне прети и возачима који разговарају мобилним телефонима (ако немају хендс-фри).

ТопПрес/ Извор: Блиц

One thought on “Комунална милиција ускоро ће писати казне на лицу места: За маску 5.000 динара, исто толико за прелазак улице ван пешачког”
  1. хендс-фри
    Na kom je ovo jeziku,cirilca je srpska ali za ove reci nisam cuo

Comments are closed.