Кон: Излазимо из несигурне ситуације

Кон: Излазимо из несигурне ситуације

Епидемиолог и члан Кризног штаба, др Предраг Кон, изјавио је данас да излазимо из несигурне ситуације и да он очекује да буде стабилна, али уз присуство вируса, и тада се може разговарати о озбиљном попуштању.

Враћати се у нормалан живот током лета, подразумева, према његовим речима, живот уз додатне мере опреза, а маске ће се „искључити“ најспорије.

„Надам се да ће у читавој Србији да се достигне тај обухват“, рекао је Кон за тв Прву на питање да ли очекује да се и у другим градовима Србије достигне 50 посто вакцинисаних, што се ускоро очекује у Београду.

На Ади Циганлији, где се данас налази мобилни аутобус за вакцинацију, Кон је навео да је близу половине оних који се вакцинишу последњих дана у групи до 35 година.

Када су у питању матуре, Кон наводи да ће прослава вероватно бити, али касније.

„Немојте правити тајне прославе, није мудро, таман смо на крају“, истакао је он.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, рекао је да је пре неколико недеља промењена стратегија вакцинације и да се иде тамо где људи живе, где раде, где долазе.

Када је лепо време природно је да будеми на Ади Циганлији, јер има много људи, као што смо јуче били на Земунском кеју, рекао је Весић и навео да је само у мобилном аутобусу вакцинисано око 2.500 људи.

ТопПрес/  Извор: Танјуг

KOMENTARI