Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је данас да се непрекидно рекламирају дочеци Нове године на трговима, а да то до сада нико у Кризном штабу није ни одобравао, ни подржавао.

Кон је за РТС рекао да нико није одобрио окупљања више од 500 људи, а да се увелико рекламирају организовани дочеци Нове године на трговима.

„Сигурно неће бити ниједног епидемиолога, бар у Кризном штабу, који ће подржати такве догађаје. Чињеница је да или ћемо радити проактивно или ћемо чекати кад крене пораст па онда предузимати мере, али јефтиније и боље се пролази кад се проактивно ради“, нагласио је Кон.

Према његовим речима, дочек је „тригер“ за пренос вируса.

Оценио је да се епидемијска ситуација у Србији побољшава из дана у дан, али да упозорава ситуација са омикрон сојем и доласком наших људи из иностранства, где омикрон почиње озбиљно да доминира.

„Очекујемо већи прилив и тог вируса и вируса грипа у неком блиском периоду, у наредним данима и већ су многи дошли. Оно што може да се очекује је да застане тај пад“, навео је Кон.

Истакао је да нас у другој половини јануара неминовно чека скок броја новозаражених.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ

One thought on “Кон: Кризни штаб још није дозволио новогодишње прославе”
  1. Krizni stab moze da odobri prestojece proslave, ali uz napomenu da se lepo obrazlozi i prenese da su moguce proslave u zatvorenim prostorima, pod uslovom da u svim restoranima i kaficima treba kupiti ili nabaviti fotokataliticke preciscivace vazduha koji bi sprecili i onemogucili prenosenje, virusa a takodje ne bi doslo do infekcije i zaraze od korona virusa.

Comments are closed.