Кон: У суботу од 12 до понедељка у шест све затворено

Кон: У суботу од 12 до понедељка у шест све затворено

Кризни штаб одлучио је данас да се затворе сви угоститељски објекти и радње од 12 часова у суботу до шест сати ујутро у понедељак, пренео је данас епидемиолог Предраг Кон.

Он је, након седнице кризног штаба, нагласио да на скијалиштима на планинама током викенда неће радити практично ништа, то јест ни кафићи ни продавнице.

Кон: Шта је било иза врата, остаје тамо, ово је одлука Штаба

На седници Кризног штаба било је размене мишљења, понекад енергичне, али одлука коју преносим је одлука целог Штаба, не само медицинског дела, каже епидемиолог др Предраг Кон.

Упитан да ли, како је политички део штаба образложио због чега неће услишити предлоге медицинског дела, када је и он сам рекао да затварање кафића и ресторана нема алтернативу, Кон је одговорио:

„Нема ту образложења, ово су одлуке. Шта је било иза врата, остављам за тај догађај. Било је размене мишљења, енергичних понекад, а резултат је ово што преносим“.

Кон: Вакцинација најважнија превентивна мера

Вакцинација је тренутно најважнија превентивна мера, нагласио је данас епидемиолог Предраг Кон.

Кон је, након седнице кризног штаба, упитан да ли погоршање епидемиолошке ситуације може да утиче на ток вакцинације, казао да нема разлога да се она не настави.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI