Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је јавни конкурс за доделу кредитних средстава за подстицање квалитета туристичке понуде, која могу да се користе за финансирање основних и трајних обртних средстава.

У тексту конкурса, објављеног на сајту министарства, се прецизира да учешће кредитних средстава у пројекту не може бити веће од 50 одсто његове укупне вредности, а учешће трајних обртних средстава може износити до 20 одсто укупно одобрених пара из кредита.

Кредитна средства се реализују преко Фонда за развој, са каматном стопом од један одсто на годишњем нивоу, уз валутну клаузулу.

Минимални износ одобрених кредитних средстава за пољопривредна газдинства, предузетнике и микро правна лица је 500.000 динара, а за остала привредна друштва два милиона динара.

Рок отплате је до 72 месеца по истеку одложног рока који траје 12 месеци и рачуна се од дана првог повлачења кредитних средстава, осим за тзв. грин филд инвестиције којима се финансира изградња туристичке инфраструктуре и супраструктуре, за које одложни рок траје 24 месеца и рачуна се од првог повлачења кредитних средстава.

Захтеви се до 1. септембра, подносе Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

ТопПрес/ Извор: Танјуг