Конкурс за упис у војне школе отворен до 31. марта

Конкурс за упис у војне школе отворен до 31. марта

Потпредседник Владе Србије и министар одбране Небојша Стефановић поручио је данас да млади и те како имају будућност у Министарству одбране и Војсци Србије и подсетио да је овогодишњи конкурс за упис у војне школе отворен до 31. марта.

Овогодишњим конкурсом предвиђен је упис 210 будућих кадета Војне академије и 40 Медицинског факултета ВМА, као и 90 ученика Војне гимназије и 60 ученика Средње стручне војне школе.

Стефановић је истакао да су војне школе престижне и да нуде изузетно квалитетно образовање, али и да су ретке са мноштво предности, почев од бесплатних уџбеника, преко бесплатног смештаја и исхране, као и загарантованог посла по завршетку школовања.

Подсетио је и на улагања и континуирано јачање српске војске.

„Држава инвестира и у модернизацију и опремање, али и у побољшање стандарда наших припадника, почев од изградње станова до повећања плата“, рекао је министар.

Навео је да је један од добрих показатеља за то и скок Србије на листи „Global Firepower“ за чак 28 места за само четири године.

Тако се Србија данас по војној снази налази на 61. месту од укупно 139 рангираних земаља, и најбоље је рангирана од свих земаља бивше Југославије.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI