Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић рекла је данас да је Влада Републике Србије усвојила Закључак о седмој фази запошљавања у просвети.

„Влада Србије је усвојила Закључак о седмој фази запошљавања те ће основне и средње школе у Србији у наредном периоду расписати јавне конкурсе за 2.672 радна места у просвети, ово се односи и на ангажоване закључно са 31.12.2020. године, а који имају норму од 50 до 100 одсто“, навела је Ђукић Дејановић.

Од јануара 2020. године кроз шест фаза запошљавања у школама је на неодређено запослено више од 17.000 људи.

Ђачке задруге за боље друштво: Министарка доделила уговоре о субвенцији

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић доделила је данас директорима 36 основних школа у Србији уговоре о финансијској подршци ученичким задругама.

„Министарство је ту да подржи и оснажи школе да унапређују васпитно-образовни рад, између осталог и кроз конкурсе и средства која обезбеђујемо. Путем овог Јавног позива доделили смо око 12 милиона динара ученичким задругама. Од 2020. до сада 65 милиона“, рекла је министарка.

Ђукић Дејановић је истакла да су школе те које свакодневно развијају потенцијал ученика, јачају њихову мотивацију за рад, жељу да буду људи.

„Успешни и одговорни, јер они су наша будућност“, рекла је министарка.

На скупу су представљени производи и радови, који су настали ангажовањем ученика у школским задругама, а директори школа сагласни су у томе да међу ученицима влада велико интересовање за овакво вишезначајно ангажовање.

ТопПрес/ Извор: Танјуг