Корисници Удружења „Загрљај“ учествују у кампањи „Нису сви инвалидитети видљиви“

Корисници Удружења „Загрљај“ учествују у кампањи „Нису сви инвалидитети видљиви“

Топола – Савез удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Србије (Савез МНРО Србије) је кровна организација 53 удружења из целе Србије. Наш заједнички циљ је унапређење права и положаја особа са сметњама у развоју и њихових породица, и сваком нашом заједничком или појединачном активношћу трудимо се да допринесемо остварењу тог циља. Ове године Савез МНРО Србије обележава јубилеј, 60 година рада и постојања. У години јубилеја спроводимо кампању “Нису сви инвалидитети видљиви“, каже се у саопштењу достављеном медијима.

„Наши чланови су најчешће непримећени у својим локалним заједницама, јер њихов инвалидитет визуелно није препознатљив, а потреба за подршком је изузетно велика.
У склопу спровођења кампање “Нису сви инвалидитети видљиви“, у петак 28.05.2021.године у 11 часова у великом броју градова и општина наши чланови ће изаћи на централна градска места (Трг, прометни део вароши-града) и даривати своје суграане (разни украсни и употребни предмети), као и информативне брошуре – лифлете“, саопштено је из овог савеза.

Кампања ће се реализовати у следећим градовима: Александровац, Алексинац, Аранђеловац, Брус, Врачар, Ваљево, Јагодина, Чукарица, Звездара, Ивањица, Кладово, Неготин, Нови Пазар, Стари Град, Лесковац, Топола, Прибој, Пирот, Бајина Башта, Ниш.

Неке од порука које овом кампањом желимо да пошаљемо јавности су следеће:

Ми желимо да живимо са вама, а не поред вас.
Упознајте нас да бисте нас боље разумели.

Нећемо се крити, ОК је другачији бити.

Ми смо различито исти.

Будите део наше породице – пружите нам руку онда када је то најпотребније.

ТопПрес

KOMENTARI