Пошта Србије открила је нову превару којом се злоупотребљавају име и обележја курирске службе „Пост Еxпресс“, а мета су корисници апликације WhatsApp и неких сајтова за купопродају.

У питању је фишинг превара односно покушај крађе података грађана.

Преварне поруке које корисници добијају садрже линк ка лажној страници „Post Express“ услуге, која није у власништву ЈП Пошта Србије, а на којој се тражи уплата новца путем платних картица.

„Истичемо да ни Пошта Србије, ни Post Express не комуницирају са грађанима на овај начин и саветујемо им да буду додатно опрезни, да не отварају линкове у примљеним порукама и да не уносе своје податке. У склопу мера које предузима на спречавању и откривању преварних активности, Пошта Србије обавестила је и МУП Србије – Одељење за високотехнолошки криминал како би предузели мере на откривању починилаца овог кривичног дела“, навела је Пошта Србије у саопштењу.

У циљу едукације и помоћи грађанима Србије, уколико постоје било какве недоумице, грађанима је на располагању Контакт центар Поште Србије, чији су бројеви телефона 0700 100 300 и 011 3607 788, радним данима од 8 до 20 часова и суботом и недељом од 8 до 15 часова.

ТопПрес/ Извор: Танјуг