Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да ће током ове недеље бити одржана седница Кризног штаба на којој ће се разговарати о епидемиолошкој ситуацији и да ли су потребне или не неке додатне мере.

На питање новинара да ли се увођење ковид пропусница на 24 сата код нас одлаже због политичке ситуације у Србији, иако су такав режим увеле многе европске земље, Брнабићева истиче да се ни пре, а ни сада одлуке о увођењу мера не доносе на основу политичке калкулације.

„Мало ми је мука да одговарам на та тенденциозна питања, када смо имали локдаун причали сте да смо садисти и да нема разлога за радикалне мере. Сада када покушавамо да имамо здраву нацију, опет ме оптужујете за политичку калкулацију. Тренутно нисмо у заришту у Европи, имамо ситуацију која се смирује, улазимо у најтеже месеце, децембар и јануар, са све бољом и стабилнијом епидемилошком ситуацијом. То јесте неки успех наше политике колико год неко не желео то да призна“, рекла је премијерка.

Како каже, изузетно је важно да се нађе добар балас између заштите здравља и живота и економије, али да мора да се води рачуна и о менталном здрављу нације.

ТопПрес/  Извор: Танјуг