Кризни штаб тражи пооштравање мера, потпуно затварање угоститељских објеката

Кризни штаб тражи пооштравање мера, потпуно затварање угоститељских објеката

Епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса Бранислав Тиодоровић изјавио је да ће ако број заражених не буде почео да пада и мере и даље не буду поштоване Кризни штаб додатно скратити радно време угоститељских објеката и тржних центара.

Тиодоровић је за Курир рекао да је у местима где бројке буду енормно расле, попут Врања, могуће и затварање свих ресторана и кафића.

Он је додао да у ситуацији када свакодневно имамо око 2.000 новозаражених и када се болнице опет пуне, а тек следе четири нерадна дана око Сретења, само можемо разговарати о још рестриктивнијим мерама.

„Медицински део кризног штаба је за још ригорозније мере на нивоу целе Србије ако се ситуација не доведе под контролу. Број новозаражених треба изразито да падне, за почетак да буде троцифрен“, истакао је Тиодоровић.

Најавио је да ће за предстојећи празник на удару контролора бити посебно Златибор и Копаоник, где су смештајни капацитети већ распродати.

„Наложено је санитарној инспекцији и комуналној милицији да спроводе ригорозне контроле и надзор и да казне буду највише могуће. Лично, кад бих видео неки кафић или ресторан пун људи и још без маске, одмах бих га затворио“, рекао је Тиодоровић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, ФоНет, Новости

KOMENTARI