Кризни штаб ублажио мере: Ресторани могу да раде до поноћи, конгреси до 200 особа

Кризни штаб ублажио мере: Ресторани могу да раде до поноћи, конгреси до 200 особа

Кризни штаб је данас донео одлуку о додатном попуштању мера, па ће тако угоститељски објекти моћи да раде сваки дан до поноћи, и у отвореном и у затвореном простору.

Та мера ступа на снагу од сутра, пренела је новинарима министарка и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је навела да последње биоскопске пројекције могу да почну у 23 сата, те да до тог времена могу да раде и њихове благајне.

Трафике и киосци моћи ће да раде 00-24 сата

Такође, конгреси, пословни и научни, у затвореном простору моћи ће да окупе максимално 200 особа, док је ранији максимум био 100 особа.

„Укида се бесплатан PCR за наше грађане који путују у Немачку“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је навела да ће сви који се пријаве на портал еУправе до вечерас у поноћ, и вакцинише се у наредних седам дана, остварити право на 3.000 динара.

Матић: Мере Кризног штаба добре за туризам и угоститељство

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, оценила је да је данашња одлука Кризног штаба да се дозволи рад угоститељским објектима напољу и унутра до поноћи, још један битан корак напред ка нормализацији функционисања угоститељско-туристичког сектора.

„Апелујем пре свега на младе људе, којима ће највише значити продужавање радног времена у угоститељству, да се вакцинишу у што већем броју, јер је имунизација кључна да би се задао коначан ударац пандемији“, поручила је министарка.

Како је саопштено из ресорног министарства, Матић је додала да ће у оквиру ублажавања епидемиолошких мера бити повећан дозвољени број посетилаца конгресима на 200 људи.

То је, према њеним речима, од великог значаја за даљи опоравак конгресног туризма који је, како је навела, најелитнији и веома уносан сегмент туристичког сектора.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ

KOMENTARI