Министар здравља Златибор Лончар посетио је данас Здравствени центар Неготин и са здравственим радницима и руководством те установе разговарао о актуелној епидемиолошкој ситуацији, капацитетима и потребама болнице ради унапређења рада и лечења значајно повећаног броја пацијената, због инфекције корона вируса.

Лончар је истакао да имамо решење за излазак из епидемиолошке ситуације у којој се налазимо, а то је вакцинација.

Он је подсетио да је држава обезбедила велики број вакцина, различитих произвођача, и да грађани треба да верују својим лекарима, и у погледу вакцинације, као што им верују за све друге здравствене услуге.

Министар је рекао и да је на састанку са руководством договорено да се Здравствени центар Неготин кадровски оснажи, кроз запошљавање и одобравање нових специјализација, као и запослење медицинских сестара/техничара, саопштило је Министарство здравља.

Лончар је обишао и просторије у којима од недавно ради најсавременији ЦТ уређај, и истакао да функционалност и капацитети новог скенера, који је обезбеђен средствима Министарства, омогућавају и пацијентима из Кладова, Бора и других места да у Неготину обаве тај третман.

ТопПрес/  Извор: Танјуг