У Србији се до краја месеца очекује веома променљиво време у већини дана са краткотрајном кишом, пљусковима и грмљавином, каже метеоролог у РХМЗС Недељко Тодоровић.

Ипак пљускови и грмљавина неће бити тако жестоки као претходних дана, каже Тодоровић.

Температуре ће се кретати између 20 и 25 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до 27. маја, биће умерено топло, пре подне претежно сунчано, после подне променљиво облачно, понегде пљускови и грмљавина.

„Све до пред крај месеца очекује нас променљиво мајско време у већини дана са краткотрајним пљусковима и грмљавином. Количина падавина неће бити као претходних дана, поготово не као синоћ. Биће локалних падавина и грмљавина, али не тако јаког интензитета“, каже Тодоровић.

Локално би могло да падне кише између 10 и 20 литара по квадратном метру, мање него претходних дана.

Србију је синоћ погодило јако невреме, праћено јаким ветром и градом.

РХМЗС је упозорио на надолазеће невреме, а на снази је био жути метеоаларм, који представља упозорење на грмљавине и пљускове.

Нема изгледа да би наредних дана непогоде могле бити таквог интензитета.

Последња два, три дана маја и почетком јуна очекује нас знатно топлије време, а температуре ће се кретати и око 30 степени, каже Тодоровић.

У Србији се данас пре подне очекује претежно сунчано, после подне и увече променљиво облачно време, местимично са пљусковима и грмљавином.

Што се тиче времена у јуну, на сајту РХМЗ дугорочна прогноза показује да се до половине јуна може очекивати такође променљиво време са честом сменом кише, сунца, ветра, али и појавом грмљавине.

ТопПрес/ Извор: Танјуг