Министар финансија Синииша Мали изјавио је данас да је очекивана стопа раста у Србији шест одсто, али да ће бити и већа, до 6,5 одсто, па ће бити новца за инвестиције, као и за повећање плата и пензија.

Он је, гостујући у емисији Хит твит на ТВ Пинк, рекао да ће се ићи на плате од 600 евра и најавио да ће у септембру или октобру „имати лепе вести за пензионере“.

„Оно што хоћу да кажем грађанима Србије јесте да ми и даље спроводимо трећи програм подршке грађанима и привреди и да су прошле године спроведена два програма вредна осам милијарди евра и спасили смо нашу економију“, истакао је Мали.

Он је додао да је Србија успела да избегне масовна отпуштања и затварање фабрика.

Мали је подсетио да је од стране државе исплаћено 50 одсто од три минималне зараде, по 30 евра свим грађанима, по 60 евра незапосленима, по 100 евра грађанима на Косову и Метохији, а незапосленима на КиМ по 200 евра.

„Остаје да, као што смо и обећали, у јулу и августу исплатимо једну пуну минималну зараду за оне који раде у области туризма и угоститељства, рент-а-кар агенцијама, туристичким водичима. Такође на јесен по 50 евра за пензионере и по 30 евра за остале грађане“, рекао је Мали и додао да је политика државе везана за раст стандарда грађана, као и за улагања у инфраструктуру.

ТопПрес/ Извор: Танјуг