Сви морају да плате порез, па и спортски клубови, који треба што пре да измире обавезе и покажу колико поштују своју земљу, поручио је министар финансија Синиша Мали.

Он је рекао Танјугу да су у току репрограми за спортске клубове.

„Веома отворено сам рекао свим грађанима Србије колико дугују спортски клубови и Партизан и Црвена Звезда. Чули сте изјаве њихових челника, да ће те дугове брзо вратити“, рекао је Мали одоварајући на питање докле се стигло са тим.

Подсетио је да је држава увела нови систем фискализације и електронских фактура и истакао да се то управо и ради због сузбијања сиве економије.

„Ако обевезе према држави треба да испунимо сви, онда је то обавеза и спортских клубова и ја очекујем да ће они своје обавезе у најкраћем могућем року и измирити. И показати колико поштују и воле своју земљу и колико доприносе и стабилности нашег финансијског система“, навео је Мали.

Министарство финансија је половином јуна објавило податке да кошаркашки клубови Црвена Звезда и Партизан дугују за порез скоро 750 милиона динара, а фудбалски клубови Звезда и Патизан скоро 2,2 милијарди динара.

Мали је изнео те податке након што је председник Србије Александар Вучић позвао клубове да измире своје дугове држави.

Министар финансија је рекао да је држава у претходних 10 година уложила у клубове Црвена Звезда и Патизан више од 130 милиона евра.

У последње две године држава је улагала и у мање клубове, по 10 милиона евра сваке године за више од 300 клубова у 17 спортова.

„Никада више нисмо улагали, да помогнемо све спортове у Србији. Ако будемо имали новца поново ћемо уложити 10 милиона евра до краја године за те клубове“, најавио је раније министар Мали.

ТопПрес/ Извор: Танјуг