foto upravacarina.rsfoto upravacarina.rs

Цариници су запленили готово 90 семенки марихуане из пошиљке која је стигла авионском поштом из Валенсије, а адресирана је на примаоца из Крагујевца. Семенке марихуане заплењене су приликом контроле пошиљака пристиглих курирском службом “ДХЛ“.

У пошиљци, која је предата полицији у даљу надлежност, налазило се 16 паковања у којима је било укупно 88 разних врста семена марихуане.

Из Управе царина поручују да тренд куповине и продаје преко интернета непрестано се развија и контролне службе неминовно морају своје деловање да усклађују са тим околностима. Наглашавају и да смо сведоци да постоји све већи број интернет портала специјализованих за куповину и продају робе, огласних простора, па чак и за продају робе преко друштвених мрежа.

“Самим тим број пошиљака непрестално расте, јер се сва та роба купљена преко интернета доставља купцима преко курирских служби или редовне поште. Управо зато царинска сужба нема намеру да занемарује тај феномен, већ га доживљава као додатни изазов и делује превентивно све чешћим контролама“, наглашава начелник Оделјења за сузбијање кријумчарења Управе царина Иван Рибаћ.

Подсетимо, цариници су прошле године открили готово идентичну пошиљку која је пристигла курирском службом “ДХЛ“. У тој пошиљци која је из Шпаније послата примаоцу из Крушевца откривена је 31 семенка марихуане, адитив за раст те опојне биљке, као и папир за увијање. Својеврстан куриозитет је и случај који се прошле године догодио у пошти у Новом Саду, када су цариници у само једном дану открили чак 12 пошиљака које су садржале разне наркотике међу којима и семе марихуане, наводи се у саопштењу Управе царина.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ