Метеоролог Ђурић објавио добре вести: Ево шта нам се спрема наредних седам до 10 дана

Метеоролог Ђурић објавио добре вести: Ево шта нам се спрема наредних седам до 10 дана

Метеоролог Ђорђе Ђурић нас је обавестио на друштвеним мрежама да се наредих седам до 10 дана нећемо мрзнути
Време ће бити без већег отопљења, али и без јачег захлађења, навео је он, док нас ујутру углавном очекује мраз, а током дана температуре мање-више у складу са календаром.

И данашње јутро у Србији било је веома хладно. У Сјеници је мерено -17°Ц, у Смедеревској Паланци, у Банатском Карловцу и у Кикинди -10°Ц, док је истовремено у Београду било -1°Ц, у Неготину 0°Ц.

Пред нама је сунчан и угодан дан, уз температуре од 3 до 9°Ц, а температуре ће у плусу током дана бити и на планинама. Ипак, на северу Војводине (Суботица), у котлинама западне и централне Србије (Пожега, Краљево) очекује се магла, уз температуре и током дана испод 0°Ц – навео је он и дода да ће у Србији у понедељак јутро ведро и хладно, уз мраз, понегде и маглу, а током дана претежно сунчано и топлије.

У току вечери у североисточним, а у току ноћи и у осталим пределима Србије очекује се наоблачење са кишом, суснежицом и снегом, док ће на северу падавине већ током вечери престатити, па се оне током ноћи очкују у јужним и централним пределима. Ипак, значајније падавине се не очекују. Дуваће умерен западни и северозападни ветар, у Војводини и на истоку Србије јак, а у току вечери у свим пределима Србије биће јак. Минимална јутарња температура од -7 до 0°Ц, у Београду -3°Ц, максимална дневна од 5 до 10°Ц, у Београду до 7°Ц – навео је он

А што се наредних дана тиче, у уторак на северу Србије сунчано, а у осталим пределима облачно, ујутро и пре подне у јужним и централним пределима са суснежицом и слабим снегом. Максимална температура од 2 до 6°Ц, у Београду до 4°Ц, навео је он, и додао какво ће време бити потом.

– У среду суво, ујутро уз умерен мраз, а током дана уз максималне температуре од 3 до 7°Ц, у Београду око 5°Ц. У четвртак прво у северним, а потом до краја дана и у осталим пределима наоблачење са кишом, у току ноћи са суснежицом и снегом. Максимална температура од 4 до 8°Ц.

– У петак у Војводини суво, а у осталим пределима облачно и хладније са суснежицом и снегом. Током наредног викенда биће углавном суво, тек понегде са слабим снегом. Ујутро уз умерен до јак мраз, а током дана прохладно, уз температуре око и који степен изнад 0°Ц * – навео је Ђурић.

ТопПрес/ Извор: Информер.рс, Курир

KOMENTARI