Михајловић: Нови закони за веће инвестиције у енергетици

Михајловић: Нови закони за веће инвестиције у енергетици

Потпредседница владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић каже да ће нова четири закона из области енергетике омогућити веће инвестиције, посебно у ветропаркове и соларне електране.

На седници скупштинског Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику, на којој је директор Секретаријата Енергетске заједнице Јанез Копач представио годишњи извештај о напретку Србије, Михајловић је рекла да ће се четири закона које је припремило ресорно министарство врло брзо наћи пред посланицима.

Оценила је да су данашњи састанци са директором Секретаријата Енергетске заједнице код председника Србије Александра Вучића и у Влади Србије били конструктивни и добри, а да се разговарало о важним тачкама из извештаја Енергетске заједнице.

Најавила је да ће нови састанак председника Србије Александра Вучића са директором Секретаријата Енергетске заједнице бити одржан 30. априла.

Михајловић каже да ће спровести реформе и у гасном сектору и раздвајање делатности у Србијагасу.

Истакла је да Србија националним планом за климу и енрегетику, који је у припреми, иде у сусрет променама у енерегтском сектору које нас очекују.

Михајловић је рекла да ће Србија наставити сарадњу са Енергетском заједницом и нагласила да Србија на тај начин може да добије и доста стручне помоћи.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, РТВ