Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић најавила је данас да ће грађанима са ниским примањима и пензионерима бити омогућено да свој део за пројекте енергетске ефикасности у домаћинствима плате на дужи рок.

„Тежимо да помогнемо свим грађанима и грађанкама у свим деловима Србије како би што мање трошили енергију. Потрудићемо се и наћи ћемо начин да људима који имају ниска примања и пензионерима омогућимо да на свим јавним позивима учествују и да половину средстава, колико плаћају грађани, плате на дужи рок“, казала је министарка.

Истакла је да је енергетска ефикасност национални пројекат, чији је циљ да сви грађани и грађанке у сваком делу Србије имају прилику да смање потрошњу енергије, своје трошкове и уједно имају здраву животну средину.

Она је поновила да ће јавне позиве и за замену столарије и за постављање соларних панела Министарство расписати почетком године и да ће заједно са локалним самоуправама обезбедити 50 одсто средстава.

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “Михајловић: За замену столарије посебне олакшице за пензионере”
  1. KOliko god država pomagala zamena stolarije je skupa rabota, posebno za penzionere sa malim penzijama. Osim ako ne planiraju da učestvuju 100% u troškovima, a znamo da neće. Zato penzioneri moji, nabavite one providne PVC lune cerade, one su jeftine, pa pregradite terasu, malo će vas zaštititi.

Comments are closed.