Топола – Данас је општину Топола посетио министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић. Повод посете је свечано отварање реконструисане  спортске сале Средње школе “Краљ Петар I”. Укупан износ уложених средстава је 42 милиона динара. Из републичког буџета издвојено је 28 милиона динара, док је Општина Топола обезбедила преосталих 14 милиона.

Фото: ТопПрес

„Шумадија је један од најлепших делова Србије, срце Србије, овде је прави рај за туризам, за различите манифестације. Шумадија се развија а ми ћемо са том политиком развоја наставити и даље. Част ми је и задовољство што се налазим данас у Тополи, привилегија је да се нађете овде и то овако лепим поводом, наставићемо да помажемо Тополу и цео овај округ јер је Шумадија била и остала колевка модерне српске државности. Важно је да децу одвојимо од порока и зато ће ова сала да служи омладини читавој краја. Министарство је следећи политику нашег председника у више наврата улагало у Тополу на разне начине, и даље можете рачунати на нашу подршку“, изјавио је Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе.

Фото: ТопПрес

Први човек општине исказао је захвалност министру на данашњој посети, као и својим сарадницима који су месецима радили на овако значајном пројекту.

„Услови су побољшани за рад наставника и наше деце, ово је и први корак ка изградњи Дома ученика капацитета 60 лежајева. Посета министра даје нам мотив да и даље вредно радимо јер знамо да нисмо сами. Хвала и председнику Вучићу који је приликом задње посете најавио велике пројекте“, рекао је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Директор Средње школе “Краљ Петар I” Милош Петковић навео је да је реконструкција фискултурне сале пројекат на који се годинама чекало и дуго радило.

„Чекали смо шест година на овај дан, имали смо увек подршку општине сада и државе и хвала свима. Велика нам је част што смо угостили министра и што смо дочекали овако важан дан“, казао је директор школе.

Фото: ТопПрес

Свечаност је употпуњена спортским и  културно-уметничким програмом. За бројне посетиоце одиграна је  одбојкашка утакмица домаћег ОК “Карађорђа” и београдске “Црвене звезде”. У уметничком делу програма наступио је КУД “Опленац” из Тополе.

Комплетно уређење сале обухватило је изградњу нових свлачионица, туш кабина, нових инсталација струје, воде и вентилације, као и нове трибине и све што подразумева један модеран спортски објекат.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес