Изнад већег дела земље данас умерено и потпуно облачно, у нижим пределима местимично са слабом кишом и суснежицом, у брдско-планинским са снегом.

Изнад северних и западних крајева током дана ће преовлађивати сунчано, крајем дана наоблачење које це током ноћи условити слаб снег у свим крајевима.

Ветар слаб и умерен, северни и североисточни, на истоку повремено јак, крајем дана у слабљењу.

Јутарња температура од -4 на северозападу до 4 на истоку, највиша дневна од 2 на западу у северу до 9 степени.

У Новом Саду ће бити претежно сунчано, а крајем дана очекује се јаче наоблачење које ће у ноћи условити повремено слаб снег.

Ветар слаб и умерен, северни и североисточни.

Јутарња температура око -1, највиша дневна око 3 степена.

Наредних дана метеоролози очекују хладно, облачно време, у нижим пределима са снегом и уз формирање формирање мањег снежног покривача, док ће у брдско-планинским пределима падати снег уз даље повећање висине снежног покривача.

На југу и југоистоку у нижим пределима у појединим данима могућа је местимично слаба киша.

У јутарњим сатима местимично слаб, понегде и умерен мраз, највиша дневна температура око или мало испод просека за ово доба године.

ШТА ЗНАЧИ АКО ЈЕ ЛЕПО ВРЕМЕ НА БОЖИЋ?

Уврежена су веровања да ће година бити родна ако на Божић пада снег или киша. У том случају, родиће све оно што се окопа мотиком.

Судећи према ведром и сунчаном времену данас кад верници и Српске православне цркве славе Божић, година неће бити нарочито родна јер народна веровања кажу да ће лепо време зими донети сушу лети.

Све друге временске прилике доносе супротну годину, али има и оних који сматрају да ће Васкрс бити бео односно да ће падати снег ако Божић буде зелен то јест без снежног покривача.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Еспресо, Ало