Топола – Тополски већници између осталог усвојили су и завршни рачун буџета за прошлу годину. Према речима првог човека општине Топола завршни рачун је показао домаћинско пословање и висок степен реализованих активности.

„Најбитнија одлука која је донета то је о завршном рачуну буџета општине Топола за 2023. годину. Ми смо ту ажурни и завршни рачун је показао да смо пословали са средствима која су опредељена, 830 милиона је био приход остварен прошле године, велики смо напредак учинили ка средствима од министарства тако да ће ове године најмање милијарду бити извршење па смо самимим тим преко 50 одсто увећали интензитет радова и буџета. Друга важна одлука је о пројектним задатку за измену режима саобраћаја у самој Тополи, саобраћајна сигнализација за пешачку зону, забрана паркирања у Авенији краља Петра и слично“, изјавио је за ТопПрес Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Фото: ТопПрес

Поред низа појединачних захтева за разне инфраструктурне радове и финансијске помоћи, нашао се и захтев Културног центра за средства за реализацију манифестације „Дани Зорана Јовановића“.

„На Петровдан ће се одржати Дани Зорана Јовановића, већ  имамо око 30 такмичара, доста еминентних чланова жирија, Данка Стоиљковић, Нада Топчагић, Тејовац, Куки, доста гостију, прошлогодишњи победници. Пре фестивала наступиће КУД Опленац из Аустралије, ја ћу се такође обратити грађанима и званично отворити пешачку зону“, нагласио је Радојковић.

На овој седници већа било је и два захтева за надохнаду штете настале услед уједа паса луталица.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес