На већини путева има снега од пет до 10 центиметара, прилази зимским туристичким центрима проходни

На већини путева има снега од пет до 10 центиметара, прилази зимским туристичким центрима проходни

Путеви Србије саветују возачима да буду веома опрезни јер, поред снега који отежава саобраћаја на многим путним правцима у земљи, на појединим деоницама има и одрона и магле.

Одрона има на путним правцима: Јавор – Сјеница, Адрани – Краљево – Рашка – Нови Пазар – Рибариће – државна граница са ЦГ, Аљиновићи – Сјеница – Нови Пазар, Дојевиће – Пазариште – Тутин – Мехов крш, Јошаничка Бања – Копаоник, Мланча – Студеница – Ушће, Јошаничка Бања – Дрен, Трговиште – Доњи Стајевац – Радовница и Копаоник – Рудница, саопштили су Путеви Србије.

Путеви Србије, такође, упозоравају да постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Магле има на путним правцима: Мионица – Брежђе – Дивчибаре – Каона, Дебели Луг – Неготин – граница са Бугарском (гранични прелаз Мокрање), Параћин – Бољевац – Зајечар – граница са Бугарском (гранични прелаз Вршка Чука), Селиште – Бор – Зајечар, Приштина – Гњилане, Дивљака – Ивањица – Јавор, Бук – Радочело, Прилике – Катићи – Јасеново II А-250 Догановић – Превалац…

Возачима се скреће пажња на превоје и критичне деонице на путним правцима где је потребан максималан опрезе у вожњи и обавезно коришћење зимске опреме.

Једна од тих деоница је Шабац – Коцељева – Ваљево – Подбукови, преко Подбукова.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Опрез због одрона, клизишта, магле и поледице

На Ауто-путу Е-80, код места Црвена Река, у смеру ка Пироту, на снази је због одрона обустава саобраћаја, саопштили су јутрос „Путеви Србије“.

Саобраћај је због клизишта обустављен и на путу Трговиште-Радовница, код места Зладовце.

„Путеви“ апелују на возаче на максималан опрез при вожњи и да прилагоде брзину кретања због појаве поледице и магле која смањује видљивост на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на мостовима.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI