Наредних дана натпросечно високе температуре, до 37 степени

Наредних дана натпросечно високе температуре, до 37 степени

Након краткотрајног пријатног захлађења, у наредних неколико дана поново се очекују високе температуре, које ће у четвртак, у појединим местима, достићи и 37 степени, каже метеоролог Недељко Тодоровић.

Нешто мање топло биће на југоистоку и истоку земље, где би максимална температура могла да буде од 32 до 34 степена.

Очекује се да у Београду у уторак и среду температура достигне 35 подељак, док би у четвртак могла да иде и до 37 степени, а Тодоровић појашњава да веома топла струја пристиже са југа, преко Средоземља, из Севера Африке.

За викенд ће доћи до благог пада температуре, а према прогнози, температура од суботе, 10. јула, неће прелазити 33 степена.

Тодоровић каже и да се температуре с краја врелог јуна, када је скала приказивала и преко 39 степени, највероватније неће поновити.

„Ово ће бити веома топло лето. До краја лета биће епизода са максималним температурама 35 до 37 степени, али не верујем да ће ићи преко тога“, рекао је Тодоровић за Танјуг.

Са екстремно високим температурама ових дана бори се Канада, а Тодоровић каже да је тај топлотни талас феномен природне равнотеже.

Док су на северу Америке забележене невероватне врућине, на јужној хемисфери је несвакидашње хладно, наводи Тодоровић и подсећа да је на југу Бразила пао снег.

Изгледи времена за седам дана – до 13. јула:

Од среде до петка сунчано и веома топло са највишом температуром од 32 до 37 степени.

У четвртак и петак у кошавском подручју појачање југоисточног ветра.

Од суботе мало свежије, понегде пљускови и грмљавина.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI