foto tanjug zoran zesticfoto tanjug zoran zestic

Председник Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап каже да је велики број предузећа у Немачкој заинтересован за измештање своје производње у земље Западног Балкана и Србију, као и за сарадњу са српским предузећима која би била њихови добављачи.

У изјави за Танјуг пред сутрашњу посету Београду привредне делегације коју предводи премијер немачке савезне покрајине Баден-Виртенберг Винфрид Кречман, а у организацији Немачко-српске привредне коморе, Кнап је указао да је комора организовала и низ Б2Б (бизнис ка бизнису) разговора.

„Премијер Баден-Виртенберга доводи са собом представнике 10 немачких предузећа из области обраде метала, ауто индустрије, дрвне индустрије која су заинтересована да ступе у сарадњу са спрским предузећима. Немачко српска привредна комора је у оквиру ове посете организовала и бројне Б2Б (бизнис ка бизнису) разговоре.

„Ми организујемо и ‘Дане набавке’ – односно спајање партнера, где долазе представници немачких фирми који овде траже своје добављаче“, додао напоменуо је Кнап.

Важно је да, како је истакао, предузећа која сутра буду дошла из Баден Витенберга остану у Србији и да овде инвестирају и подигну своју производњу.

Према речима Кнапа, Баден Витенберг спада у привредно најјаче немачке савезне покрајине поред Баварске и Есена.

У самој покрајини живи око 40.000 Срба који, како је навео, представљају врло значајан мост између те покрајине и Србије.

Баден-Виртенберг одлукује то што скоро у сваком селу има једно средње предузеће спрецијализовано у својој браниши и водеће је на светском тржишту, нагласио је председник немачко-српске привредне коморе.

„Ако тако неко предузеће покаже интересовање или размишља да инвестира у Србију да своју производњу измести у њу, онда је то интересантно за Србију и њену привреду“, закључио је Кнап.

ТопПрес/ Извор: Танјуг