Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) упозорио је да ће данас бити нестабилно време, са пљусковима и грмљавином. Локално су могуће и краткотрајне временске непогоде – град и јак ветар, са већом вероватноћом у брдско-планинским пределима, објављено је на сајту РХМЗ-а.

У Шумадији, западној, југозападној и југоисточној Србији, и на Косову и Метохији данас ће на снази бити наранџасти метео-аларм, који означава опасно време.

У осталим деловима Србије на снази ће бити жути метео-аларм, што значи да ће време бити потенцијално опасно.

Ујутру на северу умерено облачно са краткотрајном кишом. Средином дана и после подне у осталим крајевима, уз променљиву облачност, локални пљускови са грмљавином са већом вероватноћом у брдско-планинским пределима.

Могуће су и краткотрајне временске непогоде, град и јак ветар.

Ветар слаб до умерен, на југу Баната и у доњем Подунављу повремено и јак јужни и југоисточни. Најнижа температура од 12 до 17, а највиша дневна од 25 до 31 степен, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Новом Саду претежно сунчано и веома топло. После подне уз променљиву облачност могући су локални пљускови са грмљавином.

Ветар слаб до умерен јужни и југоисточни. Најнижа температура од 15 до 17, а највиша дневна око 30 степени.

У Србији у среду претежно сунчано и веома топло, средином дана и после подне уз локални развој облачности понегде са краткотрајном кишом или пљуском са грмљавином и то углавном у брдско-планинским пределима, а могући су град и јак ветар.

Од четвртка променљиво облачно, нестабилно и мало свежије, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

ТопПрес/ Извор: Танјуг