Несвакидашње венчање: Монахиња превезла младенце до манастира квадом

Несвакидашње венчање: Монахиња превезла младенце до манастира квадом

Крагујевац, Страгари – Марко и Јасмина Јевђенијевић из села Страгари код Крагујевца већ 16 година су у грађанском браку. Одлучили су да своју љубав крунишу и пред Богом и то баш другог дана њихове крсне славе. Кроз шумовите завејане путеве ка манастиру Благовештење упутили су се у четвртак 10. јануара заједно са петнаестак пријатеља и ближих рођака.

„Марко и Јасмина су моји пријатељи, одувек су имали жељу да обаве и црквено венчање. Други дан њихове славе Светог Стефана био је дан за одлазак до манастира. Кренули смо аутом неко и пешице али сметови на путу нису дозволили да се пробијемо до манастира. Код нас су путеви увек завејани, снег је нападао било је хладно али ништа није могло да стане на пут њиховој љубави“, рекла је за ТопПрес пријатељица младенаца Горица Биберџић.

Марко и Јасмина, фото: Приватна архива

План је био да младенце превезе њихов пријатељ из Бајине Баште, иако опремљен зимском опремом ауто ипак није могао да се пробије кроз сметове на путу.

„Монахиња Ана чисти око манастира квадом, често крене  ка селу да очисти пут. Тога дана упутила се ка нама и наше завејане младенце превезла до манастира. Све је било као у бајци, нестварно и лепо, ово је засигурно венчање године“, додаје Жељко Стевановић из Страгара који је фотографијом овековечио овај догађај.

Младенци често одлазе у манастир Благовештење јер је манастир од њихове куће удаљен око три километра.

„Жеља нам је била да баш ту обавимо црквено венчање, пријатељи су се потрудили да наш најрадоснији дан остане упамћен и на овај начин“, потцрђује младожења Марко.

ТопПрес

Жељко са пријатељима

 

 

KOMENTARI