За финансирање реализације мера активне политике запошљавања предвиђених локалним планским документима обезбеђен је укупан износ од преко 750 милиона динара, уз учешће Националне службе за запошљавање (НСЗ) од преко 400 милиона динара, саопштила је данас НСЗ.

У саопштењу НСЗ, наводи се да је одлуку о учешћу у финансирању мера активне политике запошљавања за 95 локалних самоуправа донела министарка за рад запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић 30. марта ове године.

НСЗ и јединице локалне самоуправе у предстојећем периоду закључиће споразуме о начину и поступку реализације мера активне политике запошљавања, након чега ће бити расписани јавни позиви/конкурси.

Како се наводи, мере које ће се реализовати кроз суфинансирање су: јавни радови, субвенција за самозапошљавање, субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, стручна пракса, приправништво за младе са високим образовањем, приправништво за незапослене са средњим образовањем и стицање практичних знања.

ТопПрес/ Извор: Танјуг