Топола – Данас је у поподневним часовима општину Топола поново захватило јако невреме праћено градом и обилном кишом које је у појединим деловима општине причинило штете на воћњацима, повртарским и ратарским културама као и на макадамским и атарским путевима. Град је данас оштетио село Пласковац, а општинска комисија ће сутра обићи месне заједнице које је јуче оштетио град  Бор, Митровчић, делове села Винче и Божурње како би се проценила штета.

„У понедељак је седница општинског већа које ће донети одлуку да материјално помогнемо домаћинства која су пострадала од града на подручју Доње Трнаве пре неких 20 дана. Након обиласка комисије видећемо како да се помогне и осталима. Имали смо притужбе да су стрелци на ракетој станици број 23 у Пласковцу  касно реаговали односно да се пуцало када је већ град почео да пада. Стрелци су пуцали када је стигла наредба са радарског центра Букуља и они пре несмеју реаговати и ако су ту на полигону и чекају. Ракета је било довољно. Ми ћемо сутра урадити анализу времена када је град почео да  пада а када је стигла наредба да се пуца и ако је било грешака људског фактора то се мора санкционисати а постоји и могућност тужбе“, изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић.

Он је данас обишао бресквар породице Марковић у Пласковцу и како је рекао град је падао са кишом, био је ситан па су штете у воћњаку мање.

ТопПрес