Двери и ПОКС, са коалиционим партнерима, будуће су парламентарне странке, изјавио је синоћ лидер Двери Бошко Обрадовић, наводећи да са обрађених више од 30 одсто података са биралишта, имају више од 4,5 одсто гласова.

„Данас је велики дан. Патриотски блок улази у Скупшитну, наши посланици су они који су весник политичких промена и неко ко је недостајао српској политчкој сцени”, рекао је Обрадовић новинарима у изборном штабу.

Додао је да су остварили три пута већи резултат од онога коју им је предвиђан и захвалио свима који су подржали њихов прогам.

Он је навео и да је, као кандидат за председника Републике, на трећем месту по броју гласова, а да тек следи пребројавање резултата и на градским изборима, где Патриотски блок, каже, такође има добре резултате.

У Београду се, каже, и даље гласа, али може да каже да је Патриотски блок далеко изнад цензуса и да ће имати одборнике.

„До дуго у ноћ бројаћемо изборне резултате у Београду, надамо се да неће бити покушаја крађе“, рекао је Обрадовић и додао да у Београду и у 22 сата траје гласање, због чега је неопходно сачекати завршетак.

Представници Патриотског блока, задовољни резултатима, новинаре су почастили цашицом Дверјанке – природне ракије од органски узгајане шљиве из Подриња.

ТопПрес/ Извор: Танјуг