Обрадовић: Недовољно пријава за вакцинацију преко еУправе, отворени пунктови и за непријављене

Обрадовић: Недовољно пријава за вакцинацију преко еУправе, отворени пунктови и за непријављене

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић изјавила је данас да је до сада пријављено 1.365.000 људи за вакцину против корона вируса, што је недовољно.

Гостујући у Дневнику РТС, Марија Обрадовић је рекла да сви морају да се труде не да преваре систем – него да промовишу мере на сваком кораку.

„Важније је да схватимо да смо променили начин живота, морамо да стално носимо маске, да избегавамо руковање“, указала је Марија Обрадовић.

Говорећи о вакцинацији и како доћи до најудаљенијих села, министарка каже да су кренули од овог викенда да се у градовима вакцинишу људи који немају заказане термине, а старији су од 60 година.

„Имамо 50 процената укупно вакцинисамог становништва које је старије од 60 година. Сугестије из градова – сви градоначелници су се укључили, промовишу тему, можете да се вакцинишете, никога не враћамо са места за вакцинацију“, истакла је Марија Обрадовић.

За све оне који се нису пријавили отворени су пунктови без термина.

Указује да је Министарство за државну управу и локалну самоуправу је схватило да је ромска популација непокривено подручје, у 29 градова и општина има 124 ромска насеља.

„Отишли смо, мобилни тинови су отишли са телефонима због оних који немају приступ, немају документа, са нама су ромски медијатори“, каже министарк и додаје да не можете да банете у насеље и вакцинишете људе, становници ромских насеља немају здравствену културу на завидном нивоу.

ТопПрес/ Извор: Фонет, РТВ

KOMENTARI