Топола – Сви сте чули за паприку слоново уво и многе домаћице кажу да је ајвар најбољи управо од ове паприке. Међутим на тржишту се појавила и слонова нога, изузетно месната паприка чији плодови прелазе 300 грама. Управо ову сорту по први пут је на свом имању засејао и Добрица Весић из тополског села Жабари и како каже добио је квалитет и принос за понос.

Фото: ТопПрес

„На површини од око 40 ари гајим три сорте, велика капија, црвено злато и по први пут слонова нога. Све сорте су добро родиле, ове године понајбоље, презадовољан сам приносом и квалитетом иако је година била тешка за производњу паприке“, каже Добрица и додаје да очекује принос од преко једног вагона.

Свака домаћица када купује паприку бира крупније плодове и правије, управо таква је и слонова нога а величина ове паприке код Добрице је преко 300 грама.

Фото: ТопПрес

„Од једне слонове ноге може да се спреми ручак за целу породицу, плодови су преко 300 грама, изузетно меснати и богати, тако да сам ја презадовољан том сортом и сигурно ћу је засејати поново“, поручује овај тополски повртар.

Фото: ТопПрес

На једном струку могло се наћи и по десет слонових ногу изузетног квалитета а цена тако квалитетне паприке ове јесени код Весића била је 150 динара.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес