Shopping cart

No Widget Added

Please add some widget in Offcanvs Sidebar

TnewsTnews
  • Почетна
  • Вести
  • Од понедељка почињу да раде ресторани и кафићи: Дезобаријере на улазима, један гост на три и по квадрата, конобари са маскама
Вести

Од понедељка почињу да раде ресторани и кафићи: Дезобаријере на улазима, један гост на три и по квадрата, конобари са маскама

19

Обавезне мере по отварању угоститељских објеката, најављене за 4. мај, многим кафеџијама делимично ће отежати рад. Биће потребне много веће мере заштите и контрола њихове примене. Најкомпликованије ће бити власницима сала за прославе, због ограничавања броја људи у просторијама.

У Удружењу угоститеља Новог Сада рекли су да ће гости морати да прођу кроз влажну или суву подну дезобаријеру.

“У затвореном простору на једног госта иду три и по метра квадратна и једно седеће место, док на отвореном треба да буде два и по метра. На месту предвиђеном за госте, потребно је да буде средство за дезинфекцију руку, све на бази алкохола. Док ће у тоалетима бити пожељно да стоје бесконтактни дозер за руке и убруси. С обзиром на то да гости долазе у ресторане и кафиће да пију и једу, неће бити у обавези да носе маске и рукавице. При уласку ће морати да се дезинфикују”, рекли су у Удружењу.

Правила постоје и за саме угоститеље и њихове запослене. Међу предлозима мера ПКС, објашњавају нам угоститељи, биће обавезне дезобаријере на свим улазима.

“Сви они који су у сервисном и производном делу морају да имају заштитне маске и рукавице, да дезинфикују обућу, а радници у сервисном делу униформе ће морати свакодневно да перу на 90 степени и пеглају”, наводи се у предложеним препорукама.

Према речима Миленка Мијића, председника Удружења угоститеља Новог Сада, рад ће бити отежан, али се надају да ће гости више времена проводити у баштама.

“Кризни штаб је усвојио препоруке, Привредна комора је нама проследила, а ми ћемо их се придржавати”, говори Мијић.

ТопПрес/ Извор: Новости

Коментари су затворене

Читајте још

We use cookies to give you the best online experience. By agreeing you accept the use of cookies in accordance with our cookie policy.

Close Popup