Топола – Одборници Скупштине општине Топола усвојили су на редовној седници локалног парламента буџет за следећу годину и трећи ребаланс за текућу годину. На Дневном реду се нашло још низ тачака које су са потребном већином и усвојене. На предлог председника општине две тачке које су се тицале комуналног предузећа су повучене са Дневног реда.

Фото: ТопПрес

„Била је конструктивна расправа, надам се да буџетом за следећу годину ћемо исправити све што није било добро предвиђено у овој. Истакла бих да је усвојен споразумни раскид за уређење гробаља као и повећање цена за изношење смећа на иницијативу фирме која то ради. Усвојено је стипендирање студената са хендикепом, до краја године имаћемо још једну седницу и надам се да ћемо ову годину завршити успешно а у следећу улазимо са новим плановима“, изјавила је за ТопПрес Јасна Вуковић, председница Скупштине општине Топола.

Председник општине Топола Владимир Радојковић навео је да је у буџету за следећу годину акценат стављен на решавање проблема са водоснабдевањем.

Фото: ТопПрес

„То је горући проблем код нас, поред тога опредељена су средства за пољопривреду, спорт, све остале ставке као и увек. Имамо доста захвата на систему водоснабдевања, реконструкције у неколико школа, за пољопривреду односно подстицаје определили смо 19 милиона динара и нагласио бих да је за извожење смећа на регионалну депонију издвојено 25 милиона динара и улазимо у решавање тог проблема“, рекао је први човек општине Топола.

Предлог за допуну Дневног реда било је доношење решења о разрешењу директорке Комуналног предузећа у Тополи. Међутим, одборници нису усвојили овај предлог и директорка није смењена. Одборници опозиције из Групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ активно су учествовали у расправи по свим тачкама а овај предлог нису подржали.

Фото: ТопПрес

„Одборници владајуће већине заједно са опозицијом нису гласали за то, ми немамо ништа против уколико неко не ради свој посао како треба да се смени али законска процедура мора да се поштује. Много таквих одлука је било а ми се боримо да тога више не буде, јер грађани плаћају цену тога. Буџет је нешто мањи у односу на прошлу годину, похвалио бих да су предвиђена средства у школе и образовање, померен је буџет ка изношењу смећа и депонији, али скептични смо да ли ће се све то и реализовати, иначе је добро планирано“, казао је Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за бољу Тополу“.

Како је најављено до краја године одржаће се још једна седница Скупштине.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес