Први кандидат на гласачком листићу на председничким изборима биће председник Српске деснице Миша Вацић, одређено је синоћ жребањем у Републичкој изборној комисији (РИК).

Друга ће бити Биљана Стојковић кандидаткиња испред коалиције Морамо, а трећа представница коалиције Суверенисти Бранка Стаменковић.

Четврти на листићу ће бити представник Уједињене Србије Здравко Понош, а пета председница странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски.

На шестом месту је Александар Вучић, којег су кандидовале Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије и више мањих странка.

Седми на гласачком листићу биће председник Демократске странке Србије и један од лидера коалиције НАДА Милош Јовановић, а на осмом месту је председник покрета Двери Бошко Обрадовић.

Извлачење је обављено тако што је један члан Комисије извлачио име кандидата за председника Србије, на други члан РИК из другог бубња извлачио је редне бројеве.

У недељу у подне почиње штампање гласачких листића

Републичка изборна комисија утврдила је вечерас листу кандидата за избор председника Република за изборе расписане за 3. април, као и изглед и облик гласачких листића чије ће штампање почети у недељу у подне.

РИК је на седници разматрала и облик и изглед гласачких листића са кандидатима за председника Републике, који ће се штампати у 29 језичких варијанти.

Димитријевић је најавио да у недељу у 12.00 почиње штампање гласачких листића за председника.

РИК: Петак крајњи рок за утврђивање броја бирача

Синоћ  у поноћ је био крајњи рок да Министарство државне управе и локалне самоуправе утврди укупан број бирача у Србији, саопштио је председник Републичке изборне комисије Владимир Димитријевић.

РИК након тога треба да закључи бирачки списак,а седница с тим дневним редом биће одржана у недељу пре подне.

РИК је синоћ на 35. седници утврдила збирне изборне листе кандидата за посланике у Народној Скупштини за изборе заказане за 3. април.

Такође утврдила је и члана и заменика члана РИК у проширеном саставу са листе „Отете Бебе Ана Пејић“, која је, како је Димитријевић подсетио, проглашена 14. марта. На 36. седници утврђени су чланови у проширеном саставу Суверениста и групе грађана која подржава Мишу Вацића, кандидата за председника Србије.

ТопПрес/  Извор: ФоНет, Танјуг