Топола – У скупштинској сали општине Топола данас у поподневним часовима одржан је састанак на коме су били присутни представници владајуће већине у Тополи и опозиције. Састанак је сазвао председник општине Топола Игор Петровић, како би са представницима одборничких група разговарао о заказивању седнице Скупштине и најважнијим тачкама које би требало да се нађу на дневном реду. Састанку су присуствовали поред председника општине Игора Петровића и његова заменица Данијела Ђокић Пантић, одборник Боље Србије Владимир Радојковић, Мирко Јевтић шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“, Новица Ђоковић одборник Нових људи, Жарко Јовановић заменик председника СО Топола  и Радиша Урошевић одборник СНС.

„Драго ми је што су сви шефови одборничких група присуствовали састанку на мој позив, идеја је била да се консултујемо око предложеног дневног реда, сви су се одазвали и показали заинтересованост и исказали неопходност да се редовна седница и одржи а тиче се свих грађана општине. Између осталих тачака које су предложене јесу и планови рада за јавне установе као и буџет за аграр, недоумица код Групе грађана је зашто да то буде редовна боља је ванредна и када смо о томе говорили од заменика Скупштине смо обавештени да је 14 одборника већ предало захтев са предлогом за одржавање ванредне седнице. Када сам то сазнао рекао сам да је састанак завршен јер није то коректно,  ето могуће је да Топола у истом дану или са даном разлике одржи и ванредну и редовну седницу. Заиста, око једне идеје смо окупљени и једног циља за све грађане Тополе и опет долази до политиканства, ако су неки изабрали такав начин политичке борбе, изволите ја немам ништа против. Данас сам предао захтев председнику  СО, тече му рок законски у ком има могућност да закаже седницу, 14 дана је максимум када и треба да се одржи редовна или ванредна видећемо шта каже председник“, изјавио је за ТопПрес председник општине Топола Игор Петровић.

Игор Петровић, фото: ТопПрес

Он се нада да ће бити политичке већине на седници која ће бити заказана, и напомиње да није његова брига кворум, већ о томе треб да мисле политичари којима је то посао и да исти обезбеде.

„Мени је циљ да се одржи редовна седница на којој ће се констатовати моја оставка и донети одлуке од значаја за све грађане. Последња седница  је одржана 27. фебруара пре тога је одржана 20. децембра када је усвојен буџет, од тада до данас, за четири  месеца одржана је само та једна  седница са једном тачком а то је било одузимање мандата. Доста каснимо са доношењем одлука које су од значаја за грађане општине Топола“, истиче Петровић.

Иницијатива за заказивање ванредне седнице СО Топола покренута је од стране  14 одборника који су мишљења да је потребно уврстити на Дневни ред још тачака које су од општег значаја за грађане Тополе.

„Састанак је протекао у доброј атмосфери разговарали смо о предлогу председника општине за усаглашавање Дневног реда за редовну седницу Скупштине на којој би се усвојиле тачке које чекају месецима и тај застој нема везе са Новим људима јер су наших шест одборника били на свакој седници која је била заказана. Ми изражавамо сумњу да од тих 18 тачака које су предложене за редовну седницу, постоје тачке које су такође битне а нису биле ту, и ми смо у оквиру 14 одборника који су поднели захтев за ванредну седницу Скупштине данас у току дана предложили скоро 30 тачака Дневног реда и желимо да се све те тачке усвоје и да тај Дневни ред који ми договоримо данас заиста такав и буде на седници. Дневни ред који је председник предложио склон је изменама и до Скупштине и на самој Скупштини а ми изражавамо велику сумњу да ће се то десити. Такође изражавамо сумњу и у одређену промену владајуће коалиције јер по свему судећи између Боље Србије и тренутног председника општине у оставци постоје неки контакти који обавештавају да ће ова Топола добити неку другу снагу у Скупштини. Ми немамо ништа против, ко има већину нека влада, Нови људи имају јасан став од почетка. Били смо за то да се она бивша власт склони а ко је сад у стању да поднесе одговорност да се та власт врати, слободно, ми му скидамо капу.  По нама, биће ванредна седница СО са скоро 40 тачака Дневног реда које су изузетно битне за функционисање општине Топола то је наш предлог“, рекао је Мирко Јевтић, шеф одборничке групе „Нови људи за Бољу Тополу“.

Мирко Јевтић, фото: ТопПрес

Он је позвао  све одборнике да дођу, јер како је рекао, предуго већ чекају битне тачке за функционисање општине Топола и неопходно је да се Седница и одржи.

Владимир Радојковић испред одборничке групе „Боља Србија“ такође је присутвовао састанку и у изјави за ТопПрес наглашава да су одборници ове опозиционе групе спремни да присуствују Седници за добробит свих грађана Тополе.

„Имали смо предлоге председника општине, сада већ у оставци, да се одржи редовна седница СО на којој би се разматрале тачке које су од виталног значаја за функционисање наше општине. Одборничкој групи Боља Србија су спорне прве две тачке дневног реда, верификације мандата, јер сматрамо да су незаконито додељени мандати Николи Мијаиловићу и Данијели Ђокић Пантић, али зарад будућности наше општине и бољитака спремни смо да прихватимо, расправљамо, нека надлежни органи донесу одлуке поводом тога. Међутим, на половини састанка представник СПС -а нас је информисао да је од председника Скупштине стигла иницијатива од 14 одборника, ја претпостављам СНС – а и СПС -а о заказивању ванредне Седнице Скупштине.  Не разумем њихове разлоге, сматрам да је то још једна ујдурма старих коалиционих партнера који су спремни на све у овој општини, који су више пута показали да се не либе ни од кршења закона ни од кршења пословника. Ми немамо ништа против да се одржи та седница о нашем учешћу на тој седници договорићемо се на нашем одборничком клубу а што се тиче редовне седнице принципијално јесмо да се она одржи и да се донесу значајне тачке Дневног реда“, казао је Владимир  Радојковић, одборник Боље Србије.

Владимир Радојковић, фото: ТопПрес

Заменик председника СО Топола Жарко Јовановић, потврдио је да ће се одржати ванредна седница СО Топола, која ће бити заказана у редовном року.

ТопПрес

Одржан састанак у Скупштинској сали, фото: ТопПрес